Кампания за закупуване на разпрашители за всички пациенти

Скъпи приятели, всички ние от Асоциация Муковисцидоза продължаваме да правим всичко по силите си, за да помагаме на пациентите и техните семейства в битката с болестта. Без вашата помощ обаче не бихме могли да се справим и затова се обръщаме към вас отново с познатия призив “ПРОТЕГНИ РЪКА. ДОБАВИ ЖИВОТ!“.

Както знаете, неразделна част от лечението на пациентите с Муковисцидоза са всекидневните инхалации с различни медикаменти, включително и силни антибиотици. Понякога тези инхалации достигат до 10 броя на ден. За целта се използват мощни инхалатори, чийто най-важен компонент са разпрашителите. Те са консуматив и трябва да се подменят минимум веднъж годишно, защото се амортизират и спират да функционират правилно, от което се нарушава и ефективността от инхалацията. Чрез разпрашителят лекарството в ампулата се превръща в пара, която посредством инхалацията се вдишва и отива до белите дробове, за да ги поддържа и лекува.
Естествено този консуматив никак не е евтин. На пазара има имитиращи продукти на по-ниска цена, но те не са достатъчно ефективни за пациентите, тъй като частиците, които вдишват трябва да отидат дълбоко в белите дробове, а това не всеки инхалатор и разпрашител може да направи.
ЗА ДА ПОДПОМОГНЕМ ПАЦИЕНТИТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, СТАРТИРАМЕ КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА РАЗПРАШИТЕЛИ ЗА ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ. Сумата, която е необходимо да съберем, за да осигурим на всички пациенти този консуматив за следващата година е 14000 лева.
Вярваме, че с вашата помощ ще успеем да съберем тази сума и отново заедно ще добавим живот!
Благодарим ви, че не оставате безразлични и подкрепяте героите, които водят битка с болестта на 65 рози – муковисцидозата.
Ще сме признателни да споделите поста ни, за да достигне информацията за кампанията до повече хора с големи сърца като вас.
Може да направите и своето дарение за набиране на средства за закупуване на разпрашителите на:
Асоциация Муковисцидоза
БАНКА ДСК
IBAN BG 64STSA93000025032698
BIC STSABGSF
или чрез Пей Пал
PAY PAL: bam_cf@abv.bg