Blog

BRITANICA Пловдив подаде ръка!

by in Актуално 23.05.2017

Екипът на BRITANICA Пловдив подкрепи пациентите, носещи 65 рози и се присъедини с ред събития към кампанията „Протегни ръка“. През месеците март и април нашите приятели организираха пролетен базар във филиала, в който се включиха  и курсисти и техните родители. Те изработиха разнообразни и атрактивни артикули като картички и рисунки, вази, фигурки и лакомства.

Инициативата се разпространи извън филиала им в Пловдив и достигна до училища BRITANICA в София и Несебър. Те изпратиха свои произведения за базара и станаха част от ПРОМЯНАТА.

Кулминацията на кампанията беше спортен полуден за децата в Пловдив и техните приятели. Ето как деца помогнаха в тази нелека битка като играха на слънце и насочиха вниманието на своите роднини, приятели и познати за проблемите на болните от Муковисцидоза.

Училища RITANICA  се включиха в информационната кампания, стартирала през април 2016 г., която продължава чрез активността и волята на всички наши приятели. Със събраните от базара средства те закупиха и дариха на Асоциация Муковисцидоза България средните медикаменти:

  • 100 бр. Фрезубин бутилки, част от ежедневната диетотерапия на всички пациенти с муковисцидоза;
  • 60 кутии АСС 100 мг., 50 кутии АСС 200 мг. и 30 кутии АСС 600 мг., муколитик, част от ежедневната поддържаща терапия, чиято цел е да предотврати чести белодробни инфекции.

Ние, от Асоциация Муковисцидоза България, искрено благодарим на училища BRITANICA за тяхната иницитивност и съпричастност. Щастливи сме, че имаме приятели като вас, които ни подкрепят в борбата за по-качествен и по-продължителен живот в България.

Повечеинформация и снимки можете да намерите на https://britanica-edu.org