Blog

Ден на редките болести 2014 – Димитровград

by in Инициативи 19.03.2014

Денят на редките болести в Димитровград беше посветен на кампанията “Да добавим живот” на Асоциация “Муковисцидоза”, която набира средства за закупуване на ПЕП-маски за страдащите от муковисцидоза. Учениците от 12 клас на ПМГ “Иван Вазов”, с помощта на Маргарита Дякова от Академия за таланти създадоха картички, мартенички и други ръчно изработени предмети, които продаваха на тридневен благотворителен базар – два дни във фоайето на училището, а на самия 28 февруари – на площада пред община Димитровград. На място бяха раздавани и информационни материали за редките болести и в 13 ч. бяха пуснати в небето балоните на надеждата.

Към кампанията се включи и екипа на ОДЗ “Слънце” Димитровград, където също имаше благотворителна изложба-базар на мартенички. От Център за ранно развитие “Умничета”, гр. Пловдив също подкрепиха финансово страдащите от муковисцидоза.

Точната сума от няколкодневната акция в Димитровград за купуване на ПЕП маски за всички пациенти с Муковисцидоза е 1116.30 лева (хиляда сто и шестнайсет лева), съобщи Светлана Атанасова, председател на Асоциация Муковисцидоза. Според точния отчет това са 175 лв. от ОДЗ “Слънце; 581.90 лв. от 28 февруари и 359.40 лв. от двата дни в ПМГ. Респект към всички, които отделиха от своите средства за хората с рядката болест!

източници: rare-bg.com
  фб:   Муковисцидоза-да добавим живот