Blog

Асоциация Муковисцидоза връчи благодарствени писма в знак на признателност

by in Актуално, За пациенти, Инициативи, Полезно за пациенти 05.10.2023

На 5 октомври, светът отбелязва Международния ден на учителя – ден, в който се възхищаваме на ролята и влиянието, което учителите имат върху нашия живот. Учителите не само ни предават знание, но и ни насочват как да бъдем по-добри хора, как да даряваме и помагаме на ближния си.

Един чудесен пример за това как учителите насочват учениците си към благотворителност и солидарност е историята на г-жа Стела Николова, преподавател в ОУ “Кулата” в град Казанлък, и г-жа Донка Симеонова, директор на училището. Те съвместно организираха кампания за събиране на средства в подкрепа на деца болни от муковисцидоза. Инициативата стартира с първия учебен ден и в нея се включиха възпитаници на учебното заведение, учители и родители.

Муковисцидозата е тежко наследствено генетично заболяване, което засяга дихателната и храносмилателната система на пациентите. Лечението е скъпо и изисква специализирана медицинска грижа.

„Благодаря на всички, които подкрепиха инициативата ми и се включиха в събирането на средства за децата болни от муковисцидоза. Днес по сметката на асоциацията внесох сумата от 2 215,25 лв. Предметите, сътворени с много любов, ще бъдат предадени в магазина на асоциацията. Надявам се да помогнем, макар и с малко тези деца и техните семейства.”, написа в профила си във Фейсбук г-жа Николова, инициатор на кампанията.

„Сигурна съм , че показахме най-добрия урок на нашите ученици, а именно да бъдем съпричастни към различните!”, добавя тя.

В знак на признателност и уважение, Асоциация Муковисцидоза връчи три благодарствени писма, адресирани лично към г-жа Стела Николова, г-жа Донка Симеонова и към персонала, родителите и децата в ОУ „Кулата” гр. Казанлък, за техния принос към каузата за осигуряване на лечение и по-добър живот на децата с муковисцидоза.

В Международния ден на учителя, нека се вдъхновим от светлия им пример и да благодарим на всички учители за тяхната непрекъсната ангажираност и усилия за формирането на по-доброто бъдеще на нашите деца и общество като цяло.

Снимки: Асоциация Муковисцидоза

    Количка