Blog

Кампания за чисти бели дробове (Lung clearance index)

by in Актуално, Инициативи, Новини 26.11.2018

Асоциация „Муковисцидоза“ България стартира кампания за набиране на средства за закупуване на специализирана апаратура. Тя ще бъде дарена на Клиника по пулмология – детски болести към Александровска болница София, където на всеки 6 месеца биват наблюдавани и възрастни пациенти с муковисцидоза.
Апаратурата измерва така наречения lung clearance index (буквален превод – индекс на белодробната чистота), който позволява да се засекат изменения в белите дробове, преди състоянието на пациента да се влоши необратимо. Това предполага по-адекватни мерки при терапията.

Апаратът ще бъде предоставен както в услуга на пациенти с муковисцидоза, така и на други с белодробни заболявания, които следят своето състояние.
Допълнително ще бъде представена офертата, която ще публикуваме, а всички дарители ще бъдат официално оповестени както на страницата ни, така и на сайта ни.
Ориентировъчната необходима сума е в рамките на 40 000 евро – сума, която не може да бъде отделена от бюджета на болницата или предоставена от Министерство на здравеопазването.
Благодарим на всеки един от вас, който има възможност да дари или сподели страничката ни!

Асоциация Муковисцидоза
БАНКА ДСК
IBAN BG 64STSA93000025032698
BIC STSABGSF
или чрез Пей Пал
PAY PAL: bam_cf@abv.bg