Blog

Кампания за закупуване на разпрашители за всички пациенти

by in Актуално, За пациенти, Инициативи, Новини 24.06.2020

Скъпи приятели, всички ние от Асоциация Муковисцидоза продължаваме да правим всичко по силите си, за да помагаме на пациентите и техните семейства в битката с болестта. Без вашата помощ обаче не бихме могли да се справим и затова се обръщаме към вас отново с познатия призив “ПРОТЕГНИ РЪКА. ДОБАВИ ЖИВОТ!“.

Както знаете, неразделна част от лечението на пациентите с Муковисцидоза са всекидневните инхалации с различни медикаменти, включително и силни антибиотици. Понякога тези инхалации достигат до 10 броя на ден. За целта се използват мощни инхалатори, чийто най-важен компонент са разпрашителите. Те са консуматив и трябва да се подменят минимум веднъж годишно, защото се амортизират и спират да функционират правилно, от което се нарушава и ефективността от инхалацията. Чрез разпрашителят лекарството в ампулата се превръща в пара, която посредством инхалацията се вдишва и отива до белите дробове, за да ги поддържа и лекува.
Естествено този консуматив никак не е евтин. На пазара има имитиращи продукти на по-ниска цена, но те не са достатъчно ефективни за пациентите, тъй като частиците, които вдишват трябва да отидат дълбоко в белите дробове, а това не всеки инхалатор и разпрашител може да направи.
ЗА ДА ПОДПОМОГНЕМ ПАЦИЕНТИТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, СТАРТИРАМЕ КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА РАЗПРАШИТЕЛИ ЗА ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ. Сумата, която е необходимо да съберем, за да осигурим на всички пациенти този консуматив за следващата година е 14000 лева.
Вярваме, че с вашата помощ ще успеем да съберем тази сума и отново заедно ще добавим живот!
Благодарим ви, че не оставате безразлични и подкрепяте героите, които водят битка с болестта на 65 рози – муковисцидозата.
Ще сме признателни да споделите поста ни, за да достигне информацията за кампанията до повече хора с големи сърца като вас.
Може да направите и своето дарение за набиране на средства за закупуване на разпрашителите на:
Асоциация Муковисцидоза
БАНКА ДСК
IBAN BG 64STSA93000025032698
BIC STSABGSF
или чрез Пей Пал
PAY PAL: bam_cf@abv.bg