Blog

Кино Арена се включва в борбата с болестта на 65 рози – муковисцидозата

by in Инициативи 15.04.2017

На 15 април (петък) 2017 година, кино Арена и Асоциация „Муковисцидоза“ – България, стартират съвместна информационна кампания, с която веригата кино салони застава сред приятелите за надежда на децата и младите хора, водещи битката с болестта.

 

В периода 15 – 18 април в кино салоните на „Арена“ в София, на посетителите ще бъдат раздавани информационни брошури, чрез които да се запознаят с болестта, проблемите на пациентите у нас  и кампанията на Асоциацията.

 

Една година след стартирането на кампанията „Протегни ръка! Добави живот!“, с тази кампания целим да бъде информирана обществеността за проблемите на пациентите с муковисцидоза в България и да популяризира необходимостта от изграждането на специализиран център за лечение на муковисцидоза, какъвто до момента у нас няма и който е неразделна част от европейския стандарт за лечение на болестта.

Благодарим на кино Арена, че без да се замислят протегнаха ръка и добавиха живот за децата и младите хора с муковисцидоза.

Асоциация „Муковисцидоза“ е непартийно, доброволно, независимо сдружение, на хора страдащи от муковисцидоза и техните семейства, близки и съмишленици. Тя е юридическо лице с нестопанска цел, което осъществява дейност в обществена полза.

Днес в световен мащаб пациентите се борят за генетично лечение и доживяват до преклонна възраст, докато в България позволяваме деца да приключат живота си преди да са го започнали! Днес у нас средната продължителност на живот на децата с муковисцидоза е 13 години.

Наша цел е да помогнем на децата и младите хора, болни от муковисцидоза, да получат адекватното лечение, отговарящо на световните стандарти и да имат възможността да пораснат и сбъднат мечтите си!

На 17 април 2016г. бе поставено началото на информационна кампания за изграждане на медицински център по муковисцидоза, а за целта бяха специално създадени за кампанията музикален проект (песен и видео към него) и късометражен филм.