Blog

Междунароеден ден за борба с муковисцидозата Варна 2014

by in Инициативи 19.11.2014

Във Варна представитрели на Асоциация Муковисцидоза раздаваха информационни брошури за болестта на Централната улица на 21 ноември- международния ден на хората, страдащи от рядката болест.
Родителите на болни деца и възрастни пациенти бяха поканени да запалят свещ за здраве в църквата „Св. Атанасий“ пред копие на чудотворната икона “Всецарица” от манастира Ватопед на Света Гора. Във варненския храм тя ще бъде изложена за поклонение след като бъде пренесена с литийно шествие от катедралния храм „Св. Богородица“. Вярва се, че иконата има чудодейни свойства и помага на болни от рак и други болести и зависимости.

Беше организиран благотворителен базар в централната част на града. Специални благодарности на Община Варна, която предостави възможност и място за организиране на базара.Учебно-творчески център “Пламък” гр. Варна, Асоциацията на студентите медици гр. Варна, пациенти с муковисцидоза, доброволци и родители на деца с муковисцидоза са екипа, който реализира базара.Събраните средства в кампанията посветена на деня на редките болести във Варна за набиране на средства за болните от Муковисцидоза за кислородни апарати са 902 лв.