Blog

Пътувай и добави живот!

by in Проекти 17.12.2016

Транспортната компания „Юнион Ивкони” стартира социална кампания в подкрепа на борбата с рядко генетично заболяване. Кампанията под надслов „Пътувай с Юнион Ивкони… и ДОБАВИ ЖИВОТ” е съвместна с Асоциация Муковисцидоза България.

Всеки месец „Юнион Ивкони” планира определена сума от продажбата на онлайн билети, която e дарявана на Асоциацията в помощ за изграждане на Информационен и специализиран медицински център в София. Също така, част от даренията са предназначени за закупуването на консумативи, нужни спешно за лечението на болни. Всеки месец на сайта на компанията, под формата на новина, се обявява дарението, както и имената на децата, на които се помага.

Социалната кампания е обвързана и с откриването от “Юнион Ивкони” на нови директни международни линии в Централна и Западна Европа.

Всеки месец 5% от стойността на закупените онлайн билети ще бъдат дарени в помощ на борбата с болестта на „65 рози”. С всяка покупка на онлайн билет на сайта на компанията пътниците ще имат възможност да подпомогнат каузата и да бъдат част от нея.
През месец април т.г. Асоциацията стартира своята кампания „Протегни ръка! Добави живот!”, целяща популяризирането на рядката болест. Кампанията бе стартирана с късометражен филм, в който засегнати от болестта споделят за начина им на живот и за необходимостта от изграждане на медицински център в България. Във видеото подкрепа заявиха много известни личности, сред които е Весела Бонева, която засне клип към песен, посветена на кампанията.
Със същото желание тя прие да бъде лице на съвместния проект между „Юнион Ивкони” и Асоциацията.

Пътувай и ДОБАВИ ЖИВОТ!