Blog

Протегни Ръка! Добави живот!

by in Проекти 17.12.2016

През февруари, 2016 година Асоциация “Муковисцидоза” България стартира музикален проект и късометражен филм, част от кампания за изграждане на медицински център за пациенти с муковисцидоза. Основните цели на проекта са да информира обществеността за проблемите на пациентите с муковисцидоза и да подкрепи кампанията за създаване на специализиран медицински център.

Талантливите артисти Веси Бонева и Светли Къслев ни подариха своя авторска песен, посветена на борбата за живот и надеждата за промяна. Заедно с тях редица други творци дариха своя талант в името на пълноценното бъдеще- трио „Хипнотик“ и Минко Ламбов. Видеото е със специалното участие на прима балерината на Националната опера и балет – Марта Петкова. Участват и децата от вокална детска формация „Мики Маус“.

Зад кампанията застават и едни от най-популярните певци, актьори и спортисти в България, които взеха участие в късометражния филм посветен на борбата с Муковисцидозата и правото на бъдеще! Това са Любо Киров, Евгени Иванов, Веси Бонева, Тереза Маринова, Дичо, Краси Радков, Белослава, Орлин Павлов, Ненчо Балабанов, Драго Симеонов, Гери Турийска, Златка Димитрова.

В главната роля е петгодишната Рая – болна от муковисцидоза. Режисьор – Радостин Събев – Шошо. Оператор: Владислав Йорданов. Асистент оператор: Юри Сирийски.

sgsrОфициалното представяне на песента и филма се проведе в централната част на София на 17.04.2016г от 19.30 часа в Royal Piano Club в НДК. На него бяха поканени всички участници в късометражния филм, представители на бизнеса, дарители и спонсори, партньори на кампанията.

В деня на самото събитие доброволци раздаваха рози пред НДК, канеха минувачи да споделят събитието с тях и ги информираха за кампанията.

В знак на подкрепа Ненчо Балабанов отпразнува своя рожден ден заедно с нас с покана към всички свои гости да дарят средствата, предназначени за подарък, за медицински центрове по муковисцидоза. Събитието се осъществи с подкрепата на Столична община и Национален дворец на културата.

Асоциация „Муковисцидоза“ – България, благодари за безвъзмездната подкрепа на своите партньори:

Starlight records и всички творци взели участие в музикалния проекта „Протегни ръка“: Светлин Къслев (композитор),
Весела Бонева, трио „Хипнотик“,
Минко Ламбов (музикална оркестрация),
прима балерината Марта Петкова и
детска вокална формация „Мики Маус“.
– Sky brothers – режисьор на клипа към песента „Протегни ръка“ и късометражния филм – Радостин Събев – Шошо
– Royal Piano Club
– Столична община
– Национална опера и балет
– Национален дворец на културата
– Национално музикално училище „Любомир Пипков“
– Резиденция „Тера“
– БГ радио
– Радио City
– Тhe Voice – радио и TV
– Magic – радио и TV
– Радио „Витоша“
– Радио „Веселина“
– 359TV
– “GRAZIA”
– “ELLE”
– Story
– Actavis
– Phoenix Pharma
– Лаура кетъринг
– Сладкарници “Неделя”
– ВИ “Малката звезда” ООД
– Девин АД
– Carbon Touch
– Run A Way
– Денова ЕООД
– Proface
– JPoint

Протегни ръка! Добави живот!

by in Галерия 17.04.2016

На 17 април 2016г. в ROYAL PIANO CLUB бе представена песента “Протегни ръка”, посветена на битката с болестта на 65 рози. На събитието предпремиерно бе представен и късометражен филм, посветен на каузата ни. С това събитие, поставяме началота на информационна кампания за изграждане на медицински центрове по муковисцидоза в България. Благодарим на всички прекрасни хора, които застанаха до нас! Заедно можем да постигнем промяната! P.S. Благодарим и на невероятния форогарф Лили Йотова, която е автор на този прекрасни снимки! (още…)