Blog

Протестно шествие в първия учебен ден

by in Събития 15.09.2009

София , бул . Драган Цанков 59 , Тел . +359 888 323 748 ф.+ 35929201 144 , e-mail – tomov@raredis.org

На 15.09 /вторник/ от 16.00 часа в град Пловдив ще се проведе протестно шествие с мото: “За равен шанс на нашите деца”. Целта е да се провокира отново вниманието на обществото и държавата, за да се премахне дискриминацията относно лечението на пациентите с редки болести, които са предимно деца. Въпреки обещанията и приетата от Министерство на здравеопазването Национална програма за профилактика, диагностика, лечение, рехабилитация и социална адаптация,  на тази група хора не са осигурени животоспасяващите лекарства. На практика болните са обречени на фатален край.
Шествието в Пловдив поставя началото на вълна от протестни действия в големите градове в страната, където живеят преобладаващия брой от пациентите. Волята за решаването на проблемите, свързани с лечението им, ще даде шанс за пълноценно и равнопоставено участие в учебния процес на децата с редки заболявания.
Инициативата ще започне от подлеза до “Дом Левски” на ул.”Райко Даскалов”. Шествието ще премине по главната улица и ще завърши пред общината на град Пловдив.
Всеки, които е съпричастен към тежката съдба на хората с редки болести, може да ги подкрепи с присъствието си.
Инициативата се организира от пациентските асоциации, които са част от Национален алианс на хора с редки болести /НАХРБ/.
За повече информация на тел.  963 10 66, 0888 880 222
mail:vatzeva@rkv.bg “В Комуникация” – Агенция за връзки с обществеността