Blog

Психо-социална помощ за пациенти с муковисцидоза

by in Актуално, За пациенти, Инициативи, Полезно за пациенти 15.11.2020

Асоциация „Муковисцидоза България“ с удоволствие Ви съобщава, че след проведени разговори с двама психолози, същите откликнаха на молбата ни и ще помагат напълно безвъзмездно на пациентите с муковисцидоза и техните близки в борбата с коварната болест.

На всички са известни трудностите през които преминаваме, но решенията за справянето с тях не са добре познати. Затова, всеки един пациент или роднина на пациент може да се обръща към психолозите на посочените по-долу телефони или други данни за контакт, включително и през социалните мрежи. Моля да имате предвид следните неща. С оглед на ситуацията, срещите ще са предимно онлайн. Тъй като психолозите работят напълно безвъзмездно, ще трябва да координирате часовете с тях и в зависимост от техния график. Има и възможност за групови консултации.

ВАЖНО – Подкрепата, която получихме е трайна и в дългосрочен план. Когато имате нужда и чувствате необходимост да поговорите, се свържете с някой от тях. Ето и техните визитки:

Д-р Пламен Л. Димитров: Plamen L Dimitrovд-р Пламен Л. Димитров, RODC е регистриран психолог, екзистенциален терапевт и международен консултант по екипно и организационно развитие с 37-годишен професионален стаж, използващ в практиката си методите на груповата динамика, интерактивно-процесуалната анализа, психодрамата, социодрамата, социометрията и груповата психотерапия. Лицензиран представител за България и региона на Югоизточна Европа на водещата световна корпорация за психологическа и психосоциална помощ ComPsych, Inc. International. Основател и управляващ партньор на Международната професионална мрежа на частнопрактикуващите психолози – PsyNet. Вице-президент и Президент на Дружеството на психолозите в Република България (1995-2001-2019). Гостуващ професор по групови отношения и развитие на организациите и общностите, Университет на Вермонт, САЩ от 1996 г. За контакти: Тел.: +359888429730 Е-поща: pldimitrov@hotmail.com Facebook: https://www.facebook.com/plamendimitrov.bps/

Допълнителна информация: https://www.linkedin.com/in/drplamendimitrov/\

Д-р Иванка Ежова: Д-р Иванка Ежова е регистриран клиничен психолог. Тя има 11 години богат международен опит в клиничната практика, мултидисциплинарните изследвания в Обединеното кралство, Франция и България. Работила е в редица клинични условия, включително специализирани служби за психично здраве при деца и юноши (CAMHS), остра стационарна помощ, първична и вторична помощ и в частния сектор. Извършила е изследвания в специализираните области на клиничната психология и общественото здраве и е преподавала и наставничала за студенти и докторанти и кандидати за докторантура. Д-р Ежова основава Angel Psychological Therapy, където предоставя онлайн специализирани индивидуални и семейни психологически интервенции на клиенти в международен план. Тя успешно лекува широк спектър от леки до тежки психологически проблеми, като пристрастяване, тревожност и стрес, биполярно разстройство (маниакална депресия), гранично разстройство на личността (BDP), увереност и ниско самочувствие, депресия, постнатална депресия и проблеми с майчинството, проблеми с връзките и семейството, както и с работата и кариерата.

За контакти: +44 (0) 7482 351 951, https://www.facebook.com/angelpsychologicaltherapy/ info@angelpsychology.com, https://www.youtube.com/user/TheSpawy