Blog

Творчески кът за децата на град Пловдив за 1ви Юни

by in Инициативи 27.05.2014

За пета поредна година Асоциация “Муковисцидоза” България организира творчески кът за децата на град Пловдив. Станалият вече традиционен първоюнски базар тази година е част от кампанията “Муковисцидоза – да добавим живот”, чиято цел е обединена около каузата за закупуване на жизнено необходимите ПЕП маски за всичките 204 пациенти с муковисцидоза в България.

Всяка година ние забавляваме децата, като в същото време ги учим на добротворство и съпричастност – каним ви да станете част от нашата кауза!

И тази година сме подготвили любимите гипсови фигурки за малчуганите – сред огромният избор от феи, замъци, джуджета и какви ли не анимационни герои, децата ще имат удоволствието да творят и да вдъхнат живот на своят избраник. Техни първи помощници ще бъдат доброволците от Националната художествена гимназия. Рисуването ще бъде незабравим купон…и фигурка за спомен!

В подкрепа на каузата се включва и йога-инструктора Елена Петрова, заедно с детската група по йога и специално подготвено за събитието съчетание!
Тяхното представяне ще бъде от 12.00 ч.
Заповядайте да ви покажат магията на йогата!

Изненадата за децата тази година се осъществява благодарение на книжарници “Хеликон” и възпитаници от начален етап на образование на ОУ “Кочо Честеменски”. Инициативата е под надслов “Деца четат на деца” – приказно облечените малчугани ще пренесат вълшебството на приказките между нашите гости и ще направят незабравимо изживяването на празника!

В подкрепа на акцията ни се включва фирма Филикон, която ще раздава от новия си сок фреш-ябълка и ще забавлява децата с куклата Бобо от 10.30 до 12.30.
От фирмата заявиха желание да предоставят торбички с техни продути за пловдивските семейства с деца с редки болести.
Ако родителите имат възможност, може да си ги получат на място след 10.30 ч.
Благодарим на Филикон, искрено се радваме на тяхната отзивчивост!

Призоваваме всички наши гости, включвайки се в инициативата, не забравяйте да обясните на децата си, че всъщност по този начин те стават част от една благородна кампания, чиято основна цел е по-качественото лечение за пациентите с муковисцидоза в България. Страната ни е на едно от най-изоставащите места в Европа по грижа за пациентите с МВ – а те са предимно деца!. В основата на всичките ни кампании е стремежът това да се промени. Затова вашата помощ и съпричастност е изключително важна за нас!
Благодарим предварително на всички, които ще се включат в приказния първоюнски празник!

Събраните средства са на стойност 726 лв.

Благодарим на всички наши приятели, които и подкрепиха и този път!