Blog

Витамини AquADEKs, какво представляват те и защо са важни за нашите деца?

by in Терапия 20.09.2012

AQUADEKS ® е хранителна  добавка, богата на  антиоксиданти, мултивитамини и минерали, създадени по специална  технология за преодоляване на малабсорбцията на мастно-разтворими витамини и антиоксиданти.

AQUADEKS ® доставя на организма необходимите нива на антиоксиданти, включително бета-каротин, коензим Q10 и гама-токоферол, за да се подобри нарушения антиоксидантен статус и да спомогне за намаляване на оксидативния стрес. при пациенти с малабсорбционен проблем.

Приема на AQUADEKS е клинично оценен в детска клиника при Университета в Колорадо,САЩ, като резултатите показват,че при редовен прием,кръвните нива на мастнорозтворими витамини и антиоксиданти  се нормализират.

Защо AQUADEKS ® трябва да се приемат всеки ден?

В световен мащаб се прави много за лицата  с кистична фиброза (CF), но малабсорбацията на  мастно-разтворими витамини все още е  голям проблем за тези хора.

Симптомите на панкреатична  недостатъчност при индивиди с муковисцидоза могат да бъдат смекчени от приемането на добавки с панкреатични ензими,но тази терапия често не успява да преодолее малабсорбационния проблем на мастноразтворими хранителни вещества.

Водно-разтворимата  форма на  мултивитаминни и антиоксидантни препарати, като AQUADEKS ®, r има  отлична бионаличност в сравнение с тези,които  не са разтворими във вода.

Какво прави  AQUADEKS ®?

1) нормализира  нивата на витамините

2)  помага за подобряване на белодробната функция, здравето на костите и антиоксидантния статус.

Или,  правилния прием на витамини,минерали и антиоксиданти  може  да има дългосрочно въздействие върху  здравето на хората с муковисцидоза.

Витамин А- участва в клетъчната диференциация, функцията на имунната система, както и на белия дроб и  костите. Ниските нива на витамин А са свързани с влошен клиничен статус и нарушена функция на белите дробове.

Витамин D. който е основен хранителен елемент за  здравето на костите,  често е недостатъчен  при  пациенти с CF . Клинично проучване показва,че цели 90% от хората с CF имат недостатъчни нива  на витамин D,което ги прави податливи на остеопора  и инфекции. Практиката показва,че  оптимизиране  нивата на витамин D може да има голяма полза при пациенти с CF.

Витамин Е- Семейството на витамин  Е се състои от осем членове: 4 токофероли и 4 токотриеноли. Всяка от 8-те съединения има различна функция в организма. Така например  алфа-токоферол, който се намира в почти всички добавки, е силен антиоксидант, докато гама токоферол  има силни противовъзпалителни свойства.

Почти всички новодиагностицирани лица  с CF  имат ниски концентрации на витамин Е в кръвта. Въпреки че клиничните симптоми на дефицит на витамин Е са редки, дългогодишен дефицит в крайна сметка може да доведе до неврологични щети

Важно е да се знае,че дори приема на панкреатични ензими не успява да коригира недостига на витамин Е.

Едно скорошно клинично проучване при лица с муковисцидоза,които са използвали водоразтворима форма на мултивитамини  демонстрира по-добра бионаличност,като повишаване кръвните нива на гама токоферол,който се свързва с намаление възпаленията на дихателните пътища.

 

Витамин К- е съществен кофактор за здравето на костите. Ниските нива на витамин К при хора с CF   са свързани с намалена костна маса и отклонения в костните биомаркери. В допълнение, често  използваните антибиотици като част от  клиничната грижа  потенциално може да намали  нивата на витамин К.

 

Антиоксиданти и минерали

При пациенти с CF  антиоксидантната защита често е нарушена,особенно на антиоксиданти като  глутатион, витамин Е, витамин С, бета-каротин и селен.С цел да се противодейства на повишения антиоксидантен стрес мултивитаминнта добавка е обогатена с особенно важни антиоксиданти и минерали

Препоръчителните дози за  прием на мастноразтворимите витамини за нормализиране на кръвната им концентрация са следните:

Мастно-разтворимите витамини начална доза

4000-10000 IU / ден

D 400-800 IU / ден

E 100-400 IU / ден

K 1 мг / ден до 10 мг / седмица

В допълнение -Американското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене публикува консенсусен доклад с препоръчителни дози за прием на мастно разтворими витаминни добавки за хора с CF

Витамин А (IU)                     витамин D (IU)          витамин Е (IU)          витамин К (мг)

0-12 месеца 1500                  400                                             40-50                        0.3-0.5

1-3 години 5000                    400-800                                   80-150                        0,3-0,5

4-8 години 5000-10000         400-800                                100-200                        0,3-0,5

> 8 години 10 000                  400-800                                200-400                        0,3-0,5

Как да поръчаме витамини?

Витамини AquADEKs ® можете да поръчате като посетите този адрес:  http://www.lifewithcf.org/index.php?option=com_content&view=article&id=309:buy-aquadeks&catid=55:2009-06-06-20-43-15&Itemid=70

Tell your buy zithromax online prescriber or simply health care experienced if your conditions do not strengthen in two to three days to weeks.

Raise your levitra pills Heightened sexual performance These days! All costs master card.

It may cause can’t wait, redness, and even oiliness. where can i buy propecia