Blog

Журналистически конкурс „Муковисцидоза – да добавим живот“

by in Актуално 08.03.2013

Може да разкажете история за болен от муковисцидоза или за това как семейството му се справя с условията у нас за лечение и наблюдение. Може да дадете гледните точки на медицински експерти и юристи за това как действително може да се промени ситуацията в страната по отношение на правото на лечение по стандарти, от които се ползват болните от рядката болест в страните от ЕС и на други континенти. Може да ни предложите коментар или фото-разказ. Целта е да съберем вашите истории в един общ разказ за хората с тази диагноза и семействата им, за да покажем на институциите, от които зависи, че е особено важно да променят условията у нас за лечение и наблюдение на болестта така, че хората с муковисцидоза да получат право на по-добро качество на живот.

РЕГЛАМЕНТ:

От 06. 03. 2013 г. във фейсбук страницата на конкурса „Муковисцидоза – да добавим живот“ ще приемаме линкове към текстове и видеоматериали, писани на български език, както и репортажни фотографии, придружени с обяснителни бележки по същия начин. Какво трябва да направите, за да участвате:

1. Харесайте страницата ни във фейсбук “Муковисцидоза – да добавим живот” 1. (http://www.facebook.com/pages/Муковисцидоза-да-добавим-живот/141042389396131?fref=ts)
2. Напишете на стената на събитието „Журналистически конкурс“ в нея 2-3 изречения защо се включвате в конкурса, кога и къде е публикуван и/или излъчен вашият материал, както и линк (за телевизиите с видео-емисии, интернет медиите и блоговете) към публикуваната творба. Ако материалът е от вестник и/или списание, моля да ни изпратите чрез линк фотокопие от броя му. Добавете в поста си изречението, че сте автор на материала (ако материалът е видеорепортаж, е необходимо да посочите оператора и видеомонтажиста).
3. Следете на стената ни във фейсбук съобщенията за събития, които организираме, както и сроковете, според регламента на състезанието.
4. Ако имате въпроси, не се колебайте да ги зададете в лично съобщение на фейсбук страницата „Муковицидоза – да добавим живот“.

СРОКОВЕ:

Поканата е отворена за периода 06. 03. 2013 г. – 30. 04. 2013 г.
Журиране на материалите: 01. 05. – 15. 05. 2013 г.
Обявяване на номинациите: 20. 05. 2013 г. на фейсбук страницата на кампанията „Муковицидоза – да добавим живот“.

Награждаване: на церемония в периода 20- 26. 05. 2013 г..

ЖУРИ: журналист, фотожурналист, медик, представител на пациентска организация – имената им ще обявим допълнително

НАГРАДИ:
Всички участници ще получат благодарствени грамоти за участието си.
Ще присъдим 2 предметни награди: таблет и уикенд за двама в планински курорт в България

Благодарим на всички, които ще участват, защото с всеки ваш материал вие събуждате чувствителността на обществото към темата и така добавяте живот за хората с муковисцидоза!

УСПЕХ!

Забележка: В конкурса няма да участват материали от авторите в интернет медията F2F TV